Tuesday, March 8, 2011

"ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ


Στο κενό και οι νέες εκκλήσεις για την Υπατία



Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι απεργοί πείνας, ενώ το κύμα κακοκαιρίας δυσχεραίνει την κατάσταση

 


Αυστηρή σύσταση στους απεργούς πείνας της Υπατίας απηύθυνε χθες το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μεταφερθούν μαζικά σε νοσοκομεία εν όψει και του χιονιά. Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε με έγγραφό του από τους απεργούς πείνας τη δίχως καθυστερήσεις μεταφορά όλων των μεταναστών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Την πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες, τονίζοντας πως «από εδώ θα βγούμε νικητές ή πεθαμένοι».

Επειτα από 43 ημέρες απεργίας πείνας τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν (υποθερμία, υπόταση, απώλεια σωματικού βάρους κ.ά.) πολλαπλασιάζονται, ενώ το κύμα κακοκαιρίας δυσχεραίνει την κατάσταση. Οι γιατροί που τους παρακολουθούν εξέφραζαν χθες φόβους ακόμη και για αιφνίδιο θάνατο, καθώς αρκετοί εμφανίζουν βραδυκαρδίες και αρρυθμίες, κυρίως λόγω υποθυρεοειδισμού, κάτι που τους κάνει πιο ευαίσθητους στο κρύο. Ενώ χθες κρίθηκε αρχικά αναγκαίο να μεταφερθούν 14 σε νοσοκομείο, οι ίδιοι αρνήθηκαν και τελικώς έγινε μόνο μία διακομιδή.

Το μέγαρο Υπατία επισκέφθηκαν χθες ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αρης Μουσιώνης, και ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, για να πείσουν τους μετανάστες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. «Αν ο υπουργός ενδιαφέρεται για την υγεία μας, ας μας δώσει την άδεια παραμονής», απάντησε ο Χασάν στον κ. Μουσιώνη.

Στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας επισημαίνονται οι εκθέσεις 15 γιατρών του ΕΣΥ, που διαπίστωσαν στο Υπατία "αδυναμία εξατομικευμένης εξέτασης και παρακλινικών εξετάσεων, άθλιες συνθήκες διαβίωσης που εγκυμονούν κινδύνους, εξάντληση πολλών απεργών".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, επανέλαβε, έπειτα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών.

Υπουργείο Εσωτερικών:Επικίνδυνη κάθε συζήτηση μαζικής νομιμοποίησης

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στα Χανιά και τον χαμό τριών Μπανγκλαντεσιανών, ενώ άλλοι έντεκα αγνοούνται, ανέφεραν ότι επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο η απολύτως επιβεβλημένη και σταθερή θέση της κυβέρνησης πως θα ήταν επικίνδυνη και αδιέξοδη κάθε συζήτηση νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών.
«Οσα επισημάναμε εναγωνίως από την πρώτη κιόλας στιγμή δυστυχώς ήδη συνέβησαν» υπογραμμίζουν. Επίσης αναφέρουν ότι μια ενδεχόμενη νομιμοποίηση ομάδας μεταναστών δεν θα μπορούσε παρά να επεκταθεί και σε χιλιάδες άλλους μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Με αφορμή δε τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», κύκλοι του ΥΠΕΣ επαναλαμβάνουν ως ύστατη έκκληση τη μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους και καλούν τους μετανάστες να αποδεχτούν την κυβερνητική πρόταση που έχει κατατεθεί και στην οποία δεν μπορεί να περιληφθεί η νομιμοποίησή τους, όπως αναφέρουν.

Κάθε περαιτέρω ενθάρρυνση της αδιαλλαξίας, δηλώνουν οι ίδιες πηγές, είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά είναι προφανές ότι θα αποβεί ολέθρια και εγκληματική.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.